H Aλ. Παπαρήγα επιμένει: "Δεν είναι αριστερά το ΚΚΕ"!

Επιμένει σταθερά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στην κεκαλυμμένη χρήση των γνωστών και παρωχημένων πλέον μεταμοντέρνων αιτιάσεων περί του τέλους της αριστεράς και, κατ' επέκταση, περί του τέλους του παραδοσιακού ιδεολογικοπολιτικού συνεχούς "αριστερά - δεξιά"!
Απολαύστε την απάντηση της Αλ. Παπαρήγα στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του κόμματος:
"Εμείς είμαστε ΚΚΕ. Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ. Η έννοια αριστερά δεν είναι ότι δεν υπάρχει, το ΚΚΕ όμως δεν είναι αριστερά. Υπάρχουν αριστεροί που δεν είναι κομμουνιστές. Γιατί θα σου πει και ο άλλος: 'Εγώ είμαι αριστερός, αλλά δεν είμαι κομμουνιστής'. Γιατί τα ταυτίζετε αυτά τα πράγματα; Έχει μεγάλη σημασία αυτό. Θέλω να πω ότι εμείς είμαστε πολύ αριστερά, αν θέλετε να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο σας. Μη μας βάζετε τώρα με όρους 'να μπούμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ'. Άλλοι βάζουν και το ΠΑΣΟΚ στην αριστερά. Όχι. Δεν υπάρχει έννοια ενιαίας αριστεράς. Τέλειωσε. Εμείς είμαστε κομμουνιστικό κόμμα".
Από 'δώ το έχει, από 'κεί το φέρνει, δεν υπάρχει πλέον αριστερά, υποστηρίζει η Αλ. Παπαρήγα. Α, ρε Φουκουγιάμα, βιάστηκες να αναθεωρήσεις. Δεν περίμενες λίγα χρόνια ακόμη να σε ανακαλύψει η σημερινή ηγεσία του Περισσού;
Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: