Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ ΥΜΗΤΤΟΥ εξω από την πύλη του εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ

Μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Υμηττό έκαναν συμβολική παρέμβαση έξω από την πύλη της ΠΥΡΚΑΛ το Σάββατο 7/6 με αφορμή την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος
Παρέμειναν εκεί για μια περίπου ώρα μοιράζοντας την παρακάτω ανακοίνωση.

Η ΠΥΡΚΑΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ


Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει τη γειτονιά μας τον Υμηττό σε μια περιβαλλοντική κατάσταση που δεν διαφέρει καθόλου από αυτήν των όμορων δήμων: κυκλοφοριακή συμφόρηση με τους δείχτες συγκέντρωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων να χτυπάνε κόκκινο στη διασταύρωση του Σωφρονά, ηχορύπανση, υποβάθμιση των δημόσιων χώρων (παράνομο πάρκινγκ φορτηγών στην οδό Σμύρνης, πεζοδρόμια γεμάτα σκουπίδια και περιττώματα), απαξίωση των χώρων αναψυχής (Πάρκο Άρη Αλεξάνδρου, πάρκο Πέτρου και Παύλου, διαλυμένες και γεμάτες σκουπίδια παιδικές χαρές), κοπή δέντρων χάριν εισόδων γκαράζ στα νεόδμητα κτίρια, έλλειμμα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στα προγράμματα ανακύκλωσης των απορριμμάτων, εγκατάλειψη των χώρων των νταμαριών είναι μερικά μόνο από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που επιβαρύνουν καθημερινά τη ζωή των κατοίκων του Υμηττού.

Τα περίπου 180 στρέμματα (μαζί με τις καταπατημένες εκτάσεις) της ΠΥΡΚΑΛ, ύστερα από την απόφαση μετεγκατάστασής της, έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε Πάρκο Υψηλού Πρασίνου ή διαφορετικά να «αξιοποιηθούν» στο μεγαλύτερο τμήμα τους για οικοδόμηση και άλλες χρήσεις που κατά κύριο λόγο αποσκοπούν στην κερδοσκοπία. Στη σχετική επερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Παπαγιαννάκη για το μέλλον και την αξιοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ, τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και ΠΕΧΩΔΕ με σαφήνεια επικαλούνται το γενικό πολεοδομικό σχέδιο που προβλέπει ότι ύστερα από την απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ, στο χώρο προβλέπεται η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών χρήσεων, χρήσεων πρασίνου, δημοτικής αγοράς και κέντρου υγείας. Δηλαδή επιβεβαιώνουν τα πιο ανησυχητικά σενάρια για την «αξιοποίηση» του ακινήτου.

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ως ΣΥΡΙΖΑ Υμηττού λέμε:

  • Όχι στην οικοπεδοποίηση-ιδιωτικοποίηση των χώρων της ΠΥΡΚΑΛ.
  • Όχι άλλο τσιμέντο, εμπορικά κέντρα, μεγαθήρια «πολιτιστικών» χρήσεων και κερδοσκοπικές επιχειρήσεις στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.
  • Κανένα νέο κτίριο-διατήρηση μόνο των πέτρινων ιστορικών κτιρίων που υπάρχουν στο χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Διεκδικούμε:

  • Την άμεση μετεγκατάσταση της ΠΥΡΚΑΛ με παράλληλη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων.

  • Διαμόρφωση του συνόλου της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ σε ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Ένα πάρκο δημόσιο, ελεύθερο και προσβάσιμο σε κάθε ηλικία.

Αυτά θα γίνουν πράξη όχι με κινήσεις και διαβουλεύσεις κορυφής αλλά:

  • Με την κινητοποίηση και τον συντονισμό των κατοίκων και φορέων του Υμηττού.

  • Την ανάπτυξη της συνεργασίας με τους κατοίκους και φορείς των γειτονικών Δήμων και σε παναθηναϊκό επίπεδο καθώς είναι εύλογο ότι το Πάρκο της ΠΥΡΚΑΛ θα δώσει ανάσα ζωής σε όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Αθήνας και έναν πνεύμονα οξυγόνου και πρασίνου ίσο με τον Εθνικό Κήπο.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

ΟΞΥΓΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.