Εγρήγορση για τη σωτηρία του Υμηττού

Η ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης, η γενναία ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και η παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος εθελοντικής δασοπροστασίας ήταν το κύριο συμπέρασμα επισκέψεων σε φυλάκια στον Υμηττό/Βύρωνα και Καισαριανή, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΝ από τους Π. Τριγάζη και Μπ. Μεδούρη, μαζί με τον βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανό.

Ύστερα από συναντήσεις με εθελοντές δασοπυρόσβεσης, με τον Πρόεδρο των Συνδέσμων Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού και Δήμαρχο Βύρωνα Ν. Χαρδαλιά και με τον διοικητή της δύναμης της Πυροσβεστικής αντιπύραρχο Ανδ. Σερεντέλο.

Ο Γρ. Ψαριανός χαρακτήρισε «μπαρουταποθήκη» τον Υμηττό με τα δεδομένα που σήμερα υπάρχουν στο βουνό και υποστήριξε τις προτάσεις να κηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και να πάψει ο διαχωρισμός σε Α΄ και Β΄ ζώνη.

«Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει διδαχθεί τίποτα από τις τραγωδίες του περασμένου καλοκαιριού» τόνισε ο Π. Τριγάζης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι αναπόφευκτες νέες καταστροφές».

Τέλος, ο Μπ. Μεδούρης, Γραμματέας της Νομ. Επιτροπής Αν. Αθήνας, υπογράμμισε ότι χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη ενεργοποίηση των πολιτών για τη δασοπροστασία και γενικότερα για τη σωτηρία του Υμηττού, δηλώνοντας ότι σ'; αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλουν και οι Πολιτικές Κινήσεις του ΣΥΝ με όλες τους τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: