Από το blog http://aristeroparathiro.pblogs.gr

Η Λεωφόρος δεν γκρεμίζεται μέχρι να γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις του Ελαιώνα”. Αυτά είχε πει ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού φοβούμενος την επανάληψη του φιάσκου Γρανίτσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Την ώρα λοιπόν που ο ΠΑΟ ήθελε γήπεδο, η διοίκηση της ΠΑΕ όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ενέταξαν την κατασκευή του γηπέδου στα άθλια σχέδια της Βωβής Αθηναϊκής πραγματικότητας. Άλλωστε, οι ελεύθεροι χώροι είναι ελάχιστοι και τα σχέδια για τα γήπεδα της Ν. Σμύρνης, της Ριζούπολης, της Ηλιούπολης, του Κορυδαλλού, του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και ποιός ξέρει ποιών άλλων δεν μπορούν να περιμένουν.
Έτσι, στήθηκε ένας απίστευτος επικοινωνιακός χορός, με επιχειρήματα του τύπου “όποιος αντιδρά στη διπλή ανάπλαση στερεί τη χώρα από 2500 θέσεις εργασίας”, “οι αντιδρώντες δεν θέλουν την αναβάθμιση του Ελαιώνα”, “ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, εχθροί του εκσυγχρονισμού” και άλλα ευτράπελα.
Στην ουρά πίσω από το δήμαρχο, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, ο γνωστός από την πρότασή του για τη δημιουργία πίστας “Formula 1” στο Ελληνικό κύριος Παπουτσής του ΠΑΣΟΚ, χέρι-χέρι με τους Μπουμπούκους και διάφορους Νεοδημοκράτες πολιτικούς. Από κοντά και το ΚΚΕ, που μπορεί να ξορκίζει και να πολεμά κάθε κοινή δράση με τους “ρεφορμιστές του Ευρωμονόδρομου”, για λόγους ιδεολογικής καθαρότητας, προτίμησε όμως να διασχίσει τη “Λεωφόρο των Παναθηναϊκών ιδεωδών” με την εκπρόσωπό του κ. Κανέλη.
Όμως μήπως είδε κανείς τους Οικολόγους-Πράσινους τώρα που το θέμα του Ελαιώνα βράζει; Με τέτοια συνέπεια θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο; Ή μήπως μόνο στόχο έχουν τη διάσωση του δικομματισμού στην περίπτωση που δεν προκύψει η πολυπόθητη για το σύστημα αυτοδυναμία.
Όσο για τις αλαλάζουσες κεφαλές της τηλεοπτικής ξεφτίλας, που πριν από ένα μήνα κραύγαζαν για την υπεράσπιση των θεσμών και του κράτους δικαίου που κινδύνευε κατ΄αυτούς από τους κουκουλοφόρους, τώρα στρέφονται εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ως ανώτατο όργανο έχει σκοπό την υπεράσπιση της νομιμότητας και του ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας.
“Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”, όπως θα έλεγε και ο αξέχαστος Σπύρος Καλογήρου!

κείμενο του Θ.Φ. από το blog : e-foivos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: