ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Δυστυχώς έχουμε κι αυτά....Ο κ. Σταύρος Ιατρού δήμαρχος της Κερατέας που υποστηρίχθηκε από το Συνασπισμό αποφάσισε ότι δεν ανήκει σ' αυτόν....ευτυχώς δηλαδή! Η επιλογή του να συμμετέχει σε όμιλο με χρυσαυγήτικες προεκτάσεις δηλώνει έναν άνθρωπο που δεν έχει καμμιά σχέση με την Αριστερά... ως που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος;; Για το λόγο αυτό η Ν.Ε. Ανατολικής Αττικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:


Θα περιμέναμε από τον κ. Σταύρο Ιατρού Δήμαρχο Κερατέας ο οποίος αναδείχθηκε μέσα απο το χώρο της αριστεράς και ως πρώην μέλος του κόμματος μας να είχε μια άλλη αντίληψη για την πολυπολιτισμική κοινωνία, αφού με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την ημερίδα με θέμα: «πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή», που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Κερατέας την οποία συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Κερατέας μαζί με το περιοδικό «PATRIA» και ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ» με κεντρικούς ομιλητές τους, Μάκη Βορίδη, Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ, Δημήτρη Ζαφειρόπουλο εκδότη εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», Χρίστο Γούδη πρόεδρο Ιδρύματος «Ιων. Δραγούμης», Σκιπίων Αποστολάκη μέλος Πατριωτικού Κύκλου και…..ο Δήμαρχος, Σταύρος Ιατρού. Είναι γνωστό οτι ο κ. Σταύρος Ιατρού προσπαθεί να αποδείξει στην κοινωνία της Κερατέας, απ’την προεκλογική περιόδο των Δημοτικών εκλογών και μετά, οτι δεν εχει καμία σχέση με το Συνασπισμό, αντίθετα τον χρησιμοποιεί οταν και οπου χρειάζεται αριστερή ταυτότητα.


7/02/09
Γραφείο Τύπου Ν.Ε Συνασπισμού Αν. Αττικής
Posted by Αστυάνακτας

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σταύρος Ιατρού σοκάρει με τις αμφιλεγόμενες συμπεριφορές του. Να σας θυμίσω ότι έχω υπήρξε πολιτευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς και των Οικολογικών Κινημάτων, ότι ενώ δηλώνει χωρίς πτυχία ότι είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος καταπάτησε στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου Δημόσια Δασική και Αναδασωτέα περιοχή και έχτισε παράνομα χωρίς άδεια της Πολεοδομίας ένα εξοχικό. Τέτοιες συμπεριφορές αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.
Τώρα μετά από την απίστευτη ξεφτίλα που έχει υποστεί στον αριστερό χώρο προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στηρίγματα για να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος και την επόμενη τετραετία στην Κερατέα. Αυτό είναι όλο. Ξεπουλάει την ιδεολογία του, τα πιστεύω μιας ολόκληρης ζωής για την «καρέκλα» δημάρχου. Για αυτόν δεν έχει πλέον σημασία αν ο πολιτικός φορέας που θα τον στηρίξει είναι η δημοκρατική και πολύπαθη αριστερά ή φασίστες τύπου Λεπέν.
Ποτέ άλλοτε δήμαρχος της Κερατέας προερχόμενος ακόμα και από το χώρο της Δεξιάς δεν τόλμησε να κάνει κάτι αντίστοιχο. ΠΟΤΕ. Με την συμπεριφορά του έχει εξοργίσει τους πάντες, σε όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου που πιστεύουν στα ιδανικά της δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι όσοι πραγματικά αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Αριστεροί και θιασώτες της Δημοκρατίας να αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Διότι, πολύ φοβάμαι ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και η πόλη της Κερατέας έρχεται αντιμέτωπη με νέα διλλήματα και φόβους καθώς εμφανίζονται στο προσκήνιο νοσταλγοί του ολοκληρωτισμού όπως ο ακροδεξιός σύμμαχος του, κύριος Σωτήριος Ιατρού. Το κακό δεν αρκεί μόνο να ξορκίζεις με λόγια οφείλεις πρώτα από όλα να το πολεμήσεις με ευπρέπεια και μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος.

Ανώνυμος είπε...

μα τον ακούσατε σήμερα στο "Κόκκινο";
Του πήραν συνέντευξη ο Κυρίτσης και ο Τσεκερης και νομίζω τον ξεφτύλισαν αρκούντως!
Ήταν προκλητικότατος, αυτοαναιρούμενος όλη την ώρα. Τη μια έλεγε ότι απλά τον στήριξε ο ΣΥΝ (και όχι ότι ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΝ), την άλλη ότι στην εκδήλωση εκπροσωπούσε τον ΣΥΝ.
Τους φαντάζομαι να τους έχει ανέβει η πίεση με αυτά που άκουγαν από τον Ιατρού, αλλά μια χαρά του τα είπαν.
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΤΕ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΗΜΟΤ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΕΡΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΕΟΛΑΙΣ ΠΧ ΑΡΘΡΟ 16.ΕΠΙΣΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΕΝΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ .ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Ιατρού δεν έχει όρια!!! Ο αμοραλισμός στο υπέρτατο μεγαλείο του. Είναι προκλητικό υποτιθέμενοι αριστεροί με δημοκρατικές ευαισθησίες να εκολάπτουν το αυγό του φιδιού που λέγεται φασισμός. Ντροπή για τον δημοκρατικό κόσμο της Κερατέας και παράδειγμα προς αποφυγή αποτελεί ο "δημοκράτης" κ. Ιατρού και τα περί αυτού εξαπτέρυγα όπως ο Γραμματέας του Πατριωτικού Κύκλου κ. Σωτήριος Ιατρού άλλο ένα φασιστοειδές.

xazopouli είπε...

Αντε αυτος ειναι τυχοδιωκτης... απο παλια φανταζομαι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ... αγρον αγοραζε; Καμια ευθυνη δεν εχει;

Πολυ μπλαμπλα για μια επιλογη που ειναι ΚΑΘΑΡΑ του ΣΥΡΙΖΑ...

Απο αυτες τις - πολλες - λαθος επιλογες που εχει κανει κατα καιρους. Και που τις συνεπειες θα τις υποστει παραυτα... Ωσπου το αστρο του να σβησει παντελώς... οπως οφειλεται να γινει

ΚΡΙΜΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά ξέρεις καμιά φορά άνθρωποι που ήταν απλά κλόουν της πολιτικής "μεθούν" τόσο πολύ από την εξουσία που καταφεύγουν σε ένα σωρό μπαλαρινισμούς για να επιβιώσουν πολιτικά. Η αλαζονία της εξουσίας όμως πληρώνεται ακριβά και αυτό έπαθε ο κ. Ιατρού. Καλά να πάθει. Του αξίζουν τα χειρότερα πέρα από τη χλεύη μας.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα γύρο από το θέμα όποιος θέλει ας επισκεφτει το Blog του αστυάνακτα http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2009/02/blog-post_09.html
και να συμμετάσχει

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια πόσοι από εσάς ήταν στην εκδήλωση στην Κερατέα; Πόσοι είστε κάτοικοι της Κερατέας; Καθώς εγώ ήμουν παρών στην εκδήλωση, σας ενημερώνω πως στο ακροατήριο υπήρχαν όλες οι απόψεις και ο διάλογος ήταν και ελεύθερος και κυρίως ουσιαστικός. Τόσο πολύ σας ενοχλεί η άλλη άποψη; Τι είδους δημοκράτες είστε; Μήπως η Κερατέα και το Πολιτιστικό Κέντρο "ανήκουν" στον ΣΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο από την Κερατέα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε και διαφημίστηκε από κάθε λογής ακροδεξιούς φασίστες ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
Τι διάλογο να κάνεις με αυτούς ;
Τόσο μεγάλη πολιτική αφέλεια ; Δεν το πιστεύω. Σκοπιμότητα ; Μάλλον. Ο δήμαρχος ίσως εκτιμά ότι πρέπει να είναι φιλικός με ένα κλίμα ξενοφοβίας και εχθρότητας στους μετανάστες που "πιάνει" σε ένα τμήμα των κατοίκων της περιοχής. Για το λόγο αυτό επέλεξε να συνδιοργανώσει εκδήλωση με τους πιο ακραίους φορείς αυτών των αντιλήψεων, με φιλοναζιστές ακροδεξιούς. Να τους νομιμοποιήσει στα μάτια της κοινωνίας ως ισότιμους συνομιλητές. Αλλά ταυτόχρονα να είναι και "αριστερός".
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.
Όσοι πολίτες της Κερατέας ανήκουμε στην Αριστερά ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ που πρότειναμε στην κοινωνία ΄ρναν τέτοιο δήμαρχο.
Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΝΟΧΗΣ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ.

ΑΣ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι ναζιστές και φασίστες; Μπορείτε να μου φέρετε κάποιο σχετικό κείμενο ή δήλωση για να το αποδείξετε; Ή μήπως επειδή ανήκουν σε αντίθετο από το ΣΥΝ πολιτικό χώρο είναι ναζιστές και φασίστες;

Ανώνυμος είπε...

Μας δουλεύεις ή δεν καταλαβαίνεις ;
Ποιοί διοργάνωσαν και διαφήμισαν την εκδήλωση ; Ήταν ακροδεξια έντυπα blog και οργανώσεςις ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
Ποιοί ήταν οι ομιλητές ; Ο ΒΟΡΙΔΗΣ τι είναι δεν είναι φιλοναζιστής. Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου ήταν. Ξέρεις τι είναι και τι λέει το Ελληνικό Μέτωπο ;

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω να μου φέρεις τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σχέση του Ελληνικού Μετώπου με τον ναζισμό. Διάβασε και το ακόλουθο http://www.e-grammes.gr/article.php?id=2253, γιατί μάλλον τα πράγματα είναι αντίθετα απ' ότι σου έχουν πει οι ινστρούχτορές σου.

Ανώνυμος είπε...

Το Ελληνικό Μέτωπο ήταν ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1994 και ανέστειλε την πολιτική του δράση τον Μάιο του 2005. Το ιδρυτικό του Συνέδριο, όπου συμμετείχαν μέλη της Εθνικής Πολιτικής Ένωσης(Ε.Π.ΕΝ.) και του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος (ΕΝ.Ε.Κ.), καθόριζε ως επίσημη ιδεολογία του τον ελληνικό εθνικισμό. Μετά από σειρά διαδικασιών, πρόεδρος εξελέγη ο Μάκης Βορίδης, τέως γενικός γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ.
Η Εθνική Πολιτική Ένωσις (πιό γνωστή ως ΕΠΕΝ), ήταν ένα ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που ιδεολογικά υπεράσπιζε το φασιστικό καθεστώς της Επταετίας. Η ΕΠΕΝ ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1984 με φερόμενο ως ιδρυτή και "πνευματικό" ηγέτη τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού Γεώργιο Παπαδόπουλο.

ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς έχεις μπλέξει το Ελληνικό Μέτωπο με την ΕΠΕΝ και όλα μαζί με τον ναζισμό. Καλά (νοητικά) ξεμπερδέματα!

αστυάνακτας είπε...

@χαζοπούλι
Δεν τον επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΝ υπάρχει διαφορά...αλλά κι έτσι να είναι υπάρχουν ευθύνες και θα το πληρώσουμε αν δεν δούμε με άλλη ματιά από εκείνη του Ιατρού την Τοπική αυτοδιοίκηση...και το πως επιλέγονται οι δημάρχοι...το καλύτερο είναι να επιλέγονται με εσωκομματικά δημοψηφίσματα με ανακλητότητα....αυτά και χαιρετώ τα συντρόφια του Υμμητού