ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ξεκίνημα της μεγαλύτερης επίθεσης που έχει εξαπολυθεί απέναντι στους εργαζόμενους στη νεότερη ιστορία. Και αυτό δεν είναι υπερβολή: οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές στα δώρα ήταν μόνο η αρχή. Μια σειρά από εφιαλτικά για τους εργαζόμενους μέτρα είναι προ των πυλών: ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος αλλάζει, τα όρια ηλικίας αυξάνονται και οι συντάξεις μειώνονται, οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν και οι απολύσεις σχεδιάζεται να απελευθερωθούν. Την ίδια στιγμή δηλώνεται ξεκάθαρα ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο, συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου αλλά και μόνιμοι υπάλληλοι. θα απολυθούν.

Παρά τις φλυαρίες των τηλεοπτικών παπαγάλων για επιτυχίες της κυβέρνησης και στήριξη από την ΕΕ μία είναι η αλήθεια: η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα απαιτήσουν ακόμα σκληρότερα μέτρα το επόμενο διάστημα, τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ -ΛΑΟΣ θα σπεύσει να υιοθετήσει. Όπως είναι επίσης δεδομένο ότι τα μέτρα όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν την κρίση, αλλά θα τη βαθύνουν ακόμα περισσότερο.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και να φτιάξουν μια Ελλάδα εντελώς διαφορετική από αυτή που ζούμε τώρα. Μια Ελλάδα χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης και εργατικά δικαιώματα, μια Ελλάδα με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, μια Ελλάδα τέτοια που να μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό τόπο για το κεφάλαιο. Γι΄ αυτό και η επίθεση της κυβέρνησης όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά είναι ακόμα στην αρχή και θα κρατήσει πολύ.

Όμως υπάρχει λύση. Οι κρατούντες θέλουν να μας πείσουν ότι όλα είναι τελειωμένα και κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Ότι ο κόσμος που οραματίζεται ο Παπανδρέου και ο Αλμούνια είναι ο μόνος μοναδικός. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Με μαζικούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους. Οι κύκλοι του συστήματος το ξέρουν καλά και γι’ αυτό όλοι μιλάνε συνέχεια για την πιθανότητα μιας κοινωνικής έκρηξης που θα χαλάσει τα σχέδια τους.

Επειδή και εμείς πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις των παλαιότερων γενεών εργαζομένων και να τις περάσουμε στους νεότερους, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να αντισταθούμε. Επειδή πιστεύουμε ότι αν αντισταθούμε και αγωνιστούμε μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους συγκροτήσαμε την ανοιχτή επιτροπή κατοίκων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Θεωρούμε απαραίτητο να περάσει το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα και στη συνοικία μας, για να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι και να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνηση. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση της επιτροπής και την παραπέρα οργάνωση του αγώνα μας.

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Φ.Ο.Υ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/02 ΣΤΙΣ 20:00

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: