ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ

Με την απάνθρωπη επίθεσή της στα πλοία του «Free Gaza Movement» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν, η κυβέρνηση του Ισραήλ έδρασε ξανά και επισήμως ως πειρατής. Διέπραξε ένα νέο διεθνές έγκλημα.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, επέδραμε στρατιωτικά σε διεθνή ύδατα. Χρησιμοποίησε στρατιωτική βία εναντίον άοπλων πολιτών.. Εμποδίζει κάθε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσει στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους. Όσα προσχηματικά υποστηρίζει είναι για να καλύψει τη βαρβαρότητα της συμπεριφοράς της.

Και ενώ Έλληνες πολίτες, που μετέχουν στην αποστολή, πέφτουν θύματα της ισραηλινής κυβερνητικής βίας, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να προστατεύσει τη ζωή τους. Αγνόησε τα διαβήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε κάνει εδώ και πολλές μέρες. Έκανε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ, ενώ η ανθρωπιστική αποστολή βρισκόταν σε εξέλιξη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του.

Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας. Υποστηρίζουμε σταθερά το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του '67 και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου. Γι αυτό και στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη μας, φίλοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έμπρακτη συμμετοχή στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την προστασία της ζωής των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που απειλείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους φίλους να ενισχύσουν με την παρουσία τους τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην Αθήνα σήμερα στις 7 το απόγευμα μπροστά στην Iσραηλινή πρεσβεία και στις 6 το απόγευμα στην Kαμάρα στη Θεσσαλονίκη.

To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: