ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝ

Με αφορμή τη διαστρεβλωμένη εικόνα που επιχειρείται να δοθεί για τη συμμετοχή της Νεολαίας του ΣΥΝ στην αντιεθνικιστική αντινατοϊκή διαδήλωση στα Σκόπια, που διοργανώθηκε από αριστερές οργανώσεις από Ελλάδα και ΠΓΔΜ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Ο μόνος δρόμος για τους λαούς είναι αυτός της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Ο αγώνας εναντίον του εθνικισμού και του ιμπεριαλισμού δεν γνωρίζει σύνορα. Αριστεροί και αριστερές απο την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ ενώνουν τη φώνη τους και διεκδικούν το αυτονόητο: ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών σε ευθεία αντίθεση με τα σχέδια των αμερικανών στην περιοχή και τον εθνικιστικό φανατισμό από όπου και αν προέρχεται.

Είναι απαράδεκτο να εμφανίζεται μια τέτοια πρωτοβουλία ως υποστήριξη του εθνικισμού στην γειτονική χώρα, καθώς οι αριστεροί στην ΠΓΔΜ παλεύουν σταθερά και με τεράστιες δυσκολίες εναντίον του κραταιού εθνικισμού στη χώρα τους. Η αριστερά θα συνεχίσει να ενισχύει την συνεργασία και την κοινή δράση των φιλειρηνικών φωνών στις δύο χώρες αναδεικνύοντας ότι δεν είναι όλοι οι γείτονες εθνικιστές όπως δεν είναι και όλοι οι Έλληνες.

To Γραφείο Τύπου


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στον εθνικό αυτοκαθορισμό δεν περιλαμβάνεται το δικαίωμα να δηλώνει ένας κάτοικος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας Βούλγαρος;Είχαν αντίρρηση οι φιλοξενούντες;Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι εκτός από Ρομά και Βλάχους μπορεί να υπάρχει και κανένας Βούλγαρος στα Σκόπια;"

Όλοι αυτοί που αυτοκαθορίζονται Ρομά,Βλάχοι,Βόσνιοι κλπ. δεν έχουν καμμία σημασία για το κράτος αυτό ή μάλλον έχουν την ίδια σημασία που έχουν στην Ελλάδα οι Αρμένιοι,οι Κούρδοι ή οι Νιγηριανοί.Σημασία έχει το δικαίωμα εθνικού αυτοκαθορισμού των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που αισθάνονται ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ.Και αυτό λείπει υπόπτως ενώ είναι γνωστό ότι έχουν ήδη "αυτοκαθορισθεί" γύρω στις 40.000 παίρνοντας διαβατήρια μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Γκεοργκιέφσκι.
Η παραλειψη αυτή των Βουλγάρων δείχνει ότι οι δήθεν αντιεθνικιστικές οργανώσεις είναι όργανα του κράτους των Σκοπίων γιατί ο αποβουλγαρισμός των κατοίκων είναι ο θεμέλιος λίθος του μακεδονικού έθνους.

Ανώνυμος είπε...

Υποκριτές προδότες αφήστε τα ψέματα και τις μπούρδες... Όλοι ξέρουμε ποιοι είστε και τι θέλετε....