Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την κατάσταση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την κατάσταση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την έχει η κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να εφαρμόσει έναν νόμο, η λογική του οποίου προϋποθέτει την αναθεώρηση του άρθρου 16, μια αναθεώρηση που δεν έγινε ποτέ, κάτω από την πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος και παρά την δικομματική συναίνεση.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, «ρίχνοντας λάδι στη φωτιά», δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Η κυβερνητική πρόθεση να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ξεχειλώνοντας το γράμμα του συντάγματος ώστε να ακυρωθεί το πνεύμα του και η έκκληση του ΠΑΣΟΚ για συναινετική αναθεώρηση του άρθρου 16 θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους αγωνιζόμενους φοιτητές και πανεπιστημιακούς, που παλεύουν για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο. Θα πάρουν την απάντηση που αξίζει στην πολιτική που προωθούν αλλά και στη στάση τους απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πέρσι έτσι και τώρα, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το εκπαιδευτικό κίνημα, με στόχο την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής, την απόσυρση του νόμου και τον οριστικό ενταφιασμό της αντισυνταγματικής ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

24/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: