Επιδρομή Ισραηλινών στη Γάζα εκατοντάδες νεκροί άμαχοι

Σκηνικό πολέμου θύμιζαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/12) το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ως αντίποινα για τις συνεχείς επιθέσεις μελών της Χαμάς κατά του εδάφους του. Τουλάχιστον 205 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν. Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν πρωτοφανείς σκηνές χάους.

Από την επιδρομή που είχε ως στόχο, μεταξύ άλλων, το αρχηγείο της αστυνομίας στην διοικούμενη από την Χαμάς Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ταουφίκ Γιαμπέρ, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Χαμάς.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει: «Το διαρκές έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, στο οποίο συμπράττουν οι ΗΠΑ αλλά και κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κορυφώθηκε σήμερα με μια βάρβαρη πολεμική, αεροπορική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες άμαχους, νεκρούς και τραυματίες", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιδράσει με όσα μέσα διαθέτει με στόχο να σταματήσει η νέα αιματοχυσία. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία καλούνται να επιβεβαιώσουν έμπρακτα, για άλλη μια φορά, την αγωνιστική αλληλεγγύη τους στον μαχόμενο Παλαιστινιακό λαό».

Τη Δευτέρα (29/12) στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία διοργανώνει η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: