Διαδήλωση για τη δολοφονία του 25χρονου Νικόλα Τόντι: Σάββατο 27/2, 12μ. πλατεία Αγ. Λαζάρου - Βύρωνα


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ
12.00 το μεσημέρι, πλατεία Αγίου Λαζάρου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 25χρονου ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΝΤΙ

από την αστυνομία στις 16-02-2010 στον Βύρωνα,

δεύτερο περιστατικό μετά το θάνατο της υπαλλήλου

στον «Γερμανό» στην οδό Κύπρου στις 12-03-2009


ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΟΝΤΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ:

Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡ-ΟΥΕΣΤ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι σύντροφοι Γ. Φραγκιαδάκης και Δ. Στεργιόπουλος, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, αναγκάστηκαν να διακόψουν την χθεσινή αφισοκόλληση για την διαδήλωση του Σαββάτου (βλ. εδώ) για να περάσουν μερικές ώρες στο Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα, απ'όπου τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν από τη μιάμιση.
Οι αστυνομικοί που τους προσήγαγαν, όχι μόνο αρνήθηκαν να κάνουν την "τυπική" εξακρίβωση των στοιχείων των συντρόφων στο δρόμο, αλλά τους οδήγησαν στο τμήμα αφαιρώντας τους τα κινητά, τους "φιλοξένησαν" στο κρατητήριο (διαβεβαιώνοντάς τους μάλιστα ότι είναι ζεστά...) και τους έβγαλαν τα παππούτσια (!), σε μια επίδειξη ανόθευτης ανοησίας.

Στο Τμήμα βρεθήκαμε ορισμένοι από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικοί σύμβουλοι, και έπειτα από ψιλοδιαβούλευση, οι σύντροφοι μας αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κατά τη διάρκεια της ψιλοδιαβούλευσης, ο αξιωματικός υπηρεσίας άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα ήταν το περιεχόμενο της αφίσας -τα ονόματα των δολοφονημένων από την αστυνομία τα τελευταία 35 χρόνια, σε σχήμα περιστρόφου.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας και καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μέρος στην αυριανή διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: