ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά στην ογκούμενη διαμαρτυρία των εργαζομένων και των πολιτών, η κυβέρνηση επιστρατεύει τη βία και τα ΜΑΤ.

Η επίθεση ενάντια στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο τραυματισμός του συμβόλου των λαϊκών αντιστάσεων Μ. Γλέζου αποκαλύπτουν τις προθέσεις της κυβέρνησης. Μετά την κοινωνική επίθεση, αρχίζει η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων, αρχίζει η επίθεση των δυνάμεων καταστολής.

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία απέναντι στους απεργούς. Ταυτόχρονα καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη επίθεση σε βάρος του Προέδρου της ΓΣΕΕ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που οργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.

Τέτοιες ενέργειες μόνο ως προβοκάτσια ενάντια στην ανάγκη ενότητας των κοινωνικών δυνάμεων, μπορούν να εκληφθούν. Και καμία σχέση δεν έχουν με τις δυνάμεις και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι απόπειρες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΛΑΟΣ να χρεώσουν στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη αυτής της επίθεσης, αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αντιλαϊκές επιλογές οδηγεί τη χώρα σε κλίμα κοινωνικής όξυνσης και αυταρχισμού. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα τίποτα πια, ούτε και η ανίερη συμμαχία στο Κοινοβούλιο, κυβέρνησης και ΛΑΟΣ, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μας προξενούν εντύπωση.

Ο αγώνας όμως των εργαζομένων θα είναι διαρκής μέχρι την απόσυρση των αντικοινωνικών και αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

To Γραφείο Τύπου (4/3/2010)

Σχετικά με τη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την επίθεση στον Πρόεδρό της, Γ. Παναγόπουλο

Για την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης, τοποθετήθηκαν αμέσως και την καταδίκασαν με δηλώσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, όσο και η ίδια η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν καταλαβαίνουμε επομένως την τοποθέτηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η οποία ενοχοποιεί μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα με ανακοίνωσή της τοποθετείται με σαφήνεια, διαψεύδοντας κάθε συκοφαντία. Ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι συνιστώσες του δίνουν τη μάχη τους με πολιτικούς και ιδεολογικούς όρους και δεν έχουν καμία σχέση με οποιεσδήποτε πρακτικές που εμπεριέχουν σωματικές ή άλλες επιθέσεις βίας.

Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις εργαζόμενες τάξεις. Όλοι πρέπει να διατηρήσουμε και όχι να απολέσουμε την ψυχραιμία μας, όπως δυστυχώς, συμβαίνει με αυτήν την τοποθέτηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (6/3/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: