Tαξίδι για την ειρήνη και τον αντιμιλιταρισμό στην πόλη των Σκοπίων

ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ


Πολίτες από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, με αντιεθνικιστική και αντιμιλιταριστική συνείδηση, θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν συναινούμε στο θέατρο που παίχτηκε στις χώρες μας τον τελευταίο καιρό με πρωταγωνιστή το ΝΑΤΟ, που αναδείχθηκε σε αντικείμενο υπερηφάνειας από τη μια πλευρά και αντικείμενο του πόθου από την άλλη. Αντίθετα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη μηχανή πολέμου της σύγχρονης ιστορίας, που διεξάγει στρατιωτικές επεμβάσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, πλέον, σήμερα. Απαιτούμε τη διάλυση αυτού του πολεμικού οργανισμού, και παράλληλα την έξοδο της Ελλάδας από αυτόν και την μη είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε πολεμική μηχανή και κάθε στρατιωτική συνεργασία, επειδή διεκδικούμε έναν κόσμο ειρήνης. Θα συναντηθούμε σε δημόσια εκδήλωση στα Σκόπια, για να προετοιμάσουμε την ειρήνη, να καταγγείλουμε το μιλιταρισμό και να ενώνουμε τα χέρια μας για να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα στους λαούς μας.
Πιστεύουμε στον αυτοκαθορισμό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την ειρηνική συμβίωση των δύο λαών και των δύο κρατών, στη φιλία των καθημερινών ανθρώπων των δύο λαών που δεν έχουν τίποτα να μοιράουν. Απορρίπτουμε την προγονολατρεία που δημιουργεί εθνικισμούς βασισμένους σε πολεμικά πρότυπα και φιγούρες που αναδείχθηκαν πριν δυόμισυ χιλιάδες χρόνια, και εμπνεόμαστε από άλλους προγόνους, που πριν επίσης δυόμιση χιλιάδες χρόνια αντιστάθηκαν στους τότε διαρκείς πολέμους, όπως μας δείχνει το έργο Αχαρνής του δραματουργού Αριστοφάνη.
Ζητούμε επίσης την αναγνώριση του εθνικού αυτοκαθορισμού των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είτε ονομάζονται Μακεδόνες, είτε Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι, Βόσνιοι, καθώς και την αναγνώριση των μειονοτήτων στην Ελλάδα.
Ζητούμε την αναγνώριση και την προστασία των γλωσσών των δύο χωρών, των επισήμων και των μειονοτικών, γιατί θεωρούμε ότι κάθε γλώσσα είναι ένας πολιτιστικός πλούτος και καμιά γλώσσα δεν μπορεί να καταστέλλεται για να ικανοποιούνται οι εθνικισμοί και οι μεγαλοϊδεατισμοί.
Ζητούμε ελευθερία μετακίνησης των ανθρώπων, πολύ περισσότερο την άμεση ελευθερία επιστροφής των πολιτικών προσφύγων που θεωρούνται ή αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες ελληνικού γένους, και είναι πλέον λίγες χιλιάδες ηλικιωμένοι αγωνιστές και αγωνίστριες στον αγώνα εναντίον του ναζισμού, που «ανταμείφθηκαν» γι' αυτή τους τη συμμετοχή με την δια βίου απαγόρευση της επιστροφής τους στη χώρα όπου γεννήθηκαν και έζησαν. Όλοι οι άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες επέστρεψαν στην Ελλάδα, από το 1983, εκτός από αυτούς και αυτές.
Σκοπεύουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για τη συνεργασία των λαών των Βαλκανίων, και ιδιαίτερα των δύο λαών μας, με βάση αξίες που τις θεωρούμε σύγχρονες και ανάγκες που τις θεωρούμε επείγουσες.
  • Για την πολυεθνική κοινωνία και την ισότιμη αναγνώριση εθνοτικών, γλωσσικών και θρησκευτικών χαρακτηριστικών πλειοψηφιών και μειοψηφιών.
  • Για το δικαίωμα στη δουλειά για όλους και όλες, χωρίς εκμετάλλευση και αποικιοκρατικές συνθήκες εργασίας, για ισότητα μεταξύ ντόπιων και μεταναστών/μεταναστριών εργαζομένων.
  • Για την καταπολέμηση του τράφικινγκ, διακίνησης γυναικών και παιδιών με σκοπό την πορνεία, που έχει μεγάλες διαστάσεις στα Βαλκάνια.
  • Για την προστασία του περιβάλλοντος που κινδυνεύει και για τη μείωση των ρύπων που μετακινούνται χωρίς εθνότητα και χωρίς διαβατήριο, συμβάλλοντας στο βαθμό που τους «αντιστοιχεί» στην κλιματική αλλαγή.
  • Για την αποτροπή της δημιουργίας πυρηνικών εργοστασίων στα Βαλκάνια, που ξαναέρχονται στη «μόδα» για να «λύσουν» το ενεργειακό πρόβλημα δμιουργώντας τεράστιους κινδύνους.
Θα συναντηθούμε στα Σκόπια, στις 17 Μαιου 2008, σε δημόσια και ανοιχτή εκδήλωση, για να συνομιλήσουμε και να διαδηλώσουμε εναντίον των εθνικισμών, εναντίον της προγονολατρείας, εναντίον του μιλιταρισμού, για κοινωνική δικαιοσύνη και για την προστασία του περιβάλλοντος.
ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τη στηρίζουν:
Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Πρώην μέλη της Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης
Νεολαία Συνασπισμού
ΟΚΔΕ(Σπάρτακος)
Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο
Ανένταχτοι/τες πολίτες εναντίον του εθνικισμού
Από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας την εκδήλωση οργανώνουν οι αντιρρησίες συνείδησης, αντιπολεμικές και αντιμιλιταριστικές συλλογικότητες

Η αποστολή θα ξεκινήσει από την Αθήνα την Παρασκευή 16/5 στις 11 μ.μ. για Θεσσαλονίκη - Σκόπια και θα επιστρέψει στην Αθήνα την ίδια ώρα, Κυριακή 18/5.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πάτε αλλά μείνετε εκεί.ΜΗΝ ξαναγυρίσετε.Πάρτε μαζί σας τον Τσίπρα με τους χασισοπότες φίλους του και τον "φτωχό" Αλαβάνο να τονώσει την οικονομία τους.

Ανώνυμος είπε...

Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα Σκόπια είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας"?
Αν ναι, γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα?

Unknown είπε...

Από ΣΥΡΙΖΑ - Υμηττού
Στη δημοσίευση δεν αναφέρεται πουθενά ότι αποτελεί θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι λέγεται στο κείμενο.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία αντιεθνικιστικών και αριστερών οργανώσεων και απλώς δημοσιεύεται στο blog μας

spooky είπε...

Αυτήν όμως την υπονομευτική για τις διπλωματικές μας προσπάθειες (που αποτελεί συνέχεια των προδοτικών ενεργειών του Ζαχαριάδη που τα'χε κάνει τάτσι-μήτσι-κώτσι με το ΣΝΟΦ) ΕΣΕΙΣ, που είστε ΟΡΓΑΝΟ του ΣΥΡΙΖΑ, την προωθείτε και τη διαφημίζετε. Όπως είχατε ταυτισθεί με ακραίους κύκλους, για ψηφοθηρικούς λόγους. Δε μας έφτανε το ΛΑ.Ο.Σ. από ακροδεξιά, έχουμε κι εσάς από ακροαριστερά.

Κατά τα άλλα, το κόμμα σας δεν υιοθετεί θέσεις αντίθετες προς τα ελληνικά συμφέροντα, δεν συναινεί μ'αυτές, δεν τις προωθεί, δεν τις στηρίζει, δεν τις διαφημίζει...

Έτσι έτσι, να ξεμπροστιαστεί ο Alexis Tsipras Superstar και το κόμμα σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε διαζειριστά του blog. Προσωπικώς, μου αρκεί η απάντησίς σας, ότι το περιεχόμενον της δημοσιεύσεως δεν αποτελεί θέσιν του κόμματός σας. Ελπίζω όμως να συμφωνήσετε μαζί μου, ότι την στιγμήν που η εκλεγμένη Ελληνική κυβέρνησις δίνει ένα δύσκολο διπλωματικό αγώνα για το θέμα του ονόματος, η αναφορά των διοργανωτών της συγκεντρώσεως σε "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι τουλάχιστον άστοχη.
Φυσικά, σε τέτοια λεπτά εθνικά θέματα δεν χωρούν ακρότητες, όπως τα σχόλια των ανωτέρω ανοήτων εθνεμπόρων και εθνοκαπήλων υβριστών.

spooky είπε...

Κομματική οργάνωση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Υμηττού, άρα δεν κάνει τίποτα που να μη συνάδει με την επίσημη γραμμή του κόμματος. Να είστε σίγουρος ότι πήραν το ΟΚ για να προβάλουν/προπαγανδίσουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Αφού λοιπόν πέσανε οι μάσκες, ώρα να τους γυρίσει ο Ελληνικός Λαός τις πλάτες... Βλέπετε, όση προπαγάνδα και να έπεσε υπέρ του χρισθέντος "Μεσσία" κ. Τσίπρα, έρχεται κάποια στιγμή η ώρα που οι μάσκες πέφτουν. Και, όπως είπα, αυτές πέσανε ήδη.

Ανώνυμος είπε...

"Ζητούμε επίσης την αναγνώριση του εθνικού αυτοκαθορισμού των κατοίκων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είτε ονομάζονται Μακεδόνες, είτε Αλβανοί, Τούρκοι, Ρομά, Σέρβοι, Βλάχοι, Βόσνιοι, καθώς και την αναγνώριση των μειονοτήτων στην Ελλάδα."

Η απουσια αναφορας απο μερους σας σε βουλγαρους αναμεσα στους αλλους κατοικους της "πΓΔΜ" και στο δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου τους εκει, μαρτυρα περιτρανα οτι εφαρμοζετε και ακολουθειτε πιστα και κατα γραμμα την πολιτικη της κυβερνησης της γειτονικης χωρας. Οποτε η οποιαδηποτε αναφορα σας σε αντιμιλιταρισμους, αντιεθνικισμους κλπ σας καθιστα περισσοτερο γραφικους.

Το κάρβουνο είπε...

Λέει: "Πιστεύουμε στον αυτοκαθορισμό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την ειρηνική συμβίωση των δύο λαών και των δύο κρατών, στη φιλία των καθημερινών ανθρώπων των δύο λαών που δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν"

Αλήθεια δεν έχουμε τίποτα να μοιραστούμε; Γιατί εμένα έχει πάρει το μάτι μου κάτι χάρτες με τα Σκόπια να φτάνουν μέχρι τον Όλυμπο. Επίσης κάτι έχω ακούσει πως διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά τι μας νοιάζει για αυτόν ε; Άλλωστε ήταν ένα στυλ Μπούς της αρχαιότητας , σωστά;

Καλά δεν σκέπτεσθε; Ότι σας πασάρουν το μασάτε;

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνει λοιπόν στο σπίτι του (και με το κλειδί του) ο κ. Εθιμόπουλος και βλέπει στο κρεβάτι του ένα τύπο διάπλατα ξαπλωμένο με τις αρβύλες στα σεντόνια.
_"Ποιός είσαι και τι κάνεις στο σπίτι μου ρε φίλε;"
_"Συρίζογλου, και δεν είναι σπίτι σου. Για μένα ούτε κράτη υπάρχουν, ούτε έθνη ούτε οικόπεδα, σύνορα και φυσικά ούτε πόρτες και ιδιοκτησίες..."

Έτσι λοιπόν θα βρεθούν κάποια στιγμή κάποιοι άλλοι τύποι στο σπίτι του Σιρίζογλου κι αυτός θα ψελίζει περί ατομικών δικαιωμάτων και τραμπούκων...

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Κ. δεν τόκρινε απαραίτητο να ζει σε μιά συγκεκριμένη χώρα. Έλεγε: «Παντού μπορώ να πεινάσω».κάποτε όμως έλαχε να περνάει από μιά πόλη που την είχε κυριέψει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε. Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατεβεί από το πεζοδρόμιο. Ο κ.Κ. κατέβηκε και διαπίστωσε ξαφνικά ότι είχε αγανακτήσει ενάντια σ’αυτόν τον άνθρωπο, και μάλιστα όχι μόνο ενάντια στον άνθρωπο μα προπαντός ενάντια στη χώρα που ανήκε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει ένας σεισμός και να την καταπιεί. «Γιατί», ρώτησε ο κ.Κ., «έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή; Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή. Μα γιαυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία. Γιατί κάνει βλάκες αυτούς που την συναντούν».


ΜΠΕΡΟΛΝΤ ΜΠΡΕΧΤ.

Από τις «Ιστορίες του κ.Κόϋνερ»

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι περιεργος εαν ρε τσιρακια του διεθνισμου, κρυφορουφιανοι και καρακομπλεξες με καθε τι εθνικο, ειμαι περιεργος εαν πατε τελικα στα Σκοπια θα τολμησετε να καψετε καμια αμερικανικη και σκοπιανη σημαια μπροστα στις καμερες και την αστυνομια τους ή θα κανετε τις παπιες?
Μπερτολ Μπρεχτ

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχουν προβλημα να καψουν αμερικανικες και σκοπιανες σημαιες...Ετσι και αλλιως πιονια της παγκοσμιοποιησης και των πολυεθνικων (και του Σορος=Indymedia)ειναι. Αυτοι δεν εχουν εθνικες σημαιες οποτε δεν υπαρχει προβλημα. United Companies of America...

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά ....λέτε οτι δεν αποτελεί θέση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την υποστηρίζετε απ' οτι μπορούμε όλοι να καταλάβουμε.
Εκτός ρε παιδιά άν είμαστε τόσο ηλίθιοι που όλα αυτά τα παρεξηγούμε και τελικά αδικείστε !
Θα μπορούσε ο διαχειριστής να μου απαντήσει εάν συμφωνεί με την θέση που έχει πάρει ο Τζώρτζ Μπούς δηλ. οι ΗΠΑ, για το ζήτημα αυτό?.. διαφωνεί, ή μένει αδιάφορος ?
Παρακαλώ αν γίνεται η απάντηση με μία λέξη.......
Ευχαριστώ

spooky είπε...

Αλήθεια (αν έχετε έστω και την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει αυτή η λέξη), "κύριοι" του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο ΗΛΙΘΙΟΙ νομίζετε ότι είμαστε για να μας πασάρετε το βλακώδες παραμύθι σας ότι "δεν υιοθετείτε" αυτές τις αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδος θέσεις που ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ;

Θέλω, όταν με το καλό γίνουν εκλογές, να θυμηθεί ο Ελληνικός Λαός τις θέσεις σας και να σας ανταμείψει ανάλογα.

Ανώνυμος είπε...

The Bulgarian Dragi Karov, citizen of Veles city, Macedonia Republic is accused of waving Bulgarian national flags and VMRO (movement of Bulgarian nationalists, considering Macedonia as part of Bulgaria) flags in the yard of his house on the occasion of opening of Todor Alexandrov memorial.

The judicial suit is dated on May 27 as according to the accusations Mr. Karov is threatened of 800 EUR fee or 3 to 6 months in prison.

To remind, the memorial of the legendary Bulgarian leader of VMRO Todor Alexandrov was opened in Veles on March 2.

Many Bulgarians have gathered for the opening. Afterwards the monument was repeatedly knocked down.

The materials, provided for the case show the Macedonian authorities have been observing Dragi Karov for a long time.

Macedonian police prosecutes persons with Bulgarian self - awareness and declares as criminal the waving of Bulgarian flags while in the Macedonian capital - Skopje can be seen thousands of Albanian, Serbian, American and many other national flags.

This is the serial proof of the double standards of Macedonian authorities and of the fact, law is used to repress the citizens with Bulgarian self-awareness.

http://international.ibox.bg/news/id_1968994845

Κυριοι που βαλατε την υπογραφη σας στο κειμενακι του χαπενινγκ που διοργανωσατε στα Σκοπια, εχετε τα κοτσια να καταγγειλετε το γειτονικο κρατος για την ποινικη διωξη που ασκηθηκε σε υπηκοο του, επειδη οπως υποστηριζει ανηκει στην βουλγαρικη μειονοτητα των Σκοπιων, εκεινη ακριβως που εσεις "ΞΕΧΑΣΑΤΕ" να μνημονευσετε στο κειμενο σας.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΑΓΚΩΝΕΤΕ, ΕΤΣΙ?

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή ερώτηση για όποιον γνωρίζει ...
Οταν η ελληνική Βουλή, στις ένδοξες μέρες της «αλλαγής», αποφάσιζε να επιτρέψει τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων του Εμφύλιου, τον επέτρεψε μόνο για τους «έλληνες το γένος». Ποιου «γένους» ήταν αυτοί των οποίων τον επαναπατρισμό απαγόρευσε;

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ! ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ...ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ! ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ! ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΣΛΑΒΙΚΑ ΓΡΑΦΑΝΕ!? ΕΛΕΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

τα λετε ωραια για φιλια και συνεργασια των λαων αλλα ξεχνατε κατι σημαντικο!!!οτι η αρχουσα ταξη της επαρχιας του Βαρδαρη,30,000 ανθρωποι περιπου,δεν ειναι τιποτα αλλο απο τους Βουλγαρους κομιτατζηδες που εδρασαν στην Μακεδονια απο το 1870 ως το 1949!!!εγω ως Μακεδων 30 χρονων σημερα θεωρω προσβολη στην μνημη των νεκρων και βασανισμενων απο τους κομιτατζηδες Μακεδονων(μολις πριν λιγα χρονια αυτα τα γεγονοτα) να συζηταμε καν με αυτους τους εγκληματιες πολεμου,με τα παιδια και τα εγγονια τους.Αν εχετε αμφιβολιες ρωτηστε και μαθετε για το ολοκαυτωμα του Δοξατου Δραμας απο την Οχρανα του "Μακεδωνα" ηρωα Καλτσεφ και συνεχιζοντας θα καταλαβετε ποσο λαθος κανετε.Με λυπη και ανησυχια,ενας Μακεδων

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας...
Ανεγκέφαλοι, ανθέλληνες, "συμπαραστάτες του λαού"... Ανοίξτε κανένα βιβλίο ιστορίας, αφού και τις θεωρίες του Μαρξ που διαβάζεται δεν τις καταλαβαίνετε... Βοηθοί των Αμερικανών... Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο... Ντροπή σας... Προδότες... Γρανιάζια του συστήματος... Που είναι ρε η αγάπη για τους φτωχούς... Στα λεφτά και τα αυτοκίνητα του μπαμπά... Έχουν γεμίσει τα πανεμιστήμιά μας με άπλυτα σκουλίκια... Έξω από την Ελλάδα ρεεε... Πηγαίνετε να μείνετε όπου θέλετε... Τόσες χώρες αγαπάτε... Αλβανία, σκόπια... αντε ουστ...

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που οι γελειότητες αυτές προέρχονται απο νέους!
Από ανθρώπους που, έτσι οπως οδεύουν τα πράγματα, θα χρειαστεί να υπερασπιστούν τα εδάφη για τα οποία πέθαναν οι πρόγονοί μας...
Άραγε θα θεωρήσετε οτι η Θεσσαλονίκη ανήκει στους Σκοπιανούς? Η Κομοτηνή στους Τούρκους ή μήμως η Πρέβεζα στους Αλβανούς?? Μήπως θα βγείτε στους δρόμους να τους καλοσωρήσετε??
Φτου σας ρε ξεφτηλισμένα!
Φτου σας ρε ηλίθιοι που πατρίδα σας νιώθετε οτιδήποτε μη ελληνικό και πατέρα σας κάθε κόκκινον γελείο.
Τι να πω... Κάψτε καμμία σημαία. Μόνο αυτό σας εκφράζει. Γιατί δεν αναφέρεστε στις μειονότητες των ελλήνων στα γειτονικά μας κράτη?
Δείξτε επίπεδο υποστηρίζοντας τις διεκδικήσεις των φίλων σας...
Θα σας πω κάτι που είπε ένας δικός σας: "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι"-Τάκης Λαζαρίδης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε διαχειριστά.
Αν και αι διαφωνίαι μου με τας απόψεις, τας οποίας εκφράζετε εις το ιστολόγιόν σας, είναι πολλαί και σημαντικαί, αρνούμαι να συνεχίσω τον διάλογον με υμάς, διαμαρτυρόμενος δια το επίπεδον των σχολίων, άτινα επισυνάπτουν οι πλείστοι των αδαών, ολιγονόων και, δυστυχώς, ανελληνίστων σχολιαστών της, κατά την γνώμην μου, ατυχούς αναρτήσεώς σας.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μεγαλούργησαν πείθοντες και όχι υβρίζοντες, ως τα ανωτέρω κράζοντα δίποδα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο καθαρευουσιάνος να είναι τελείως ξενέρωτη, αλλά νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο με αυτά που λέει. Τί καφρίλα είναι αυτή ρε παιδί μου. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να παραπονιέται. Διαβάζουν και σχολιάζουν στο blog του όλοι οι απόγονοι του Τσολάκογλου. Αυτό κι αν είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τσολάκογλου ; Ποιός είναι αυτός ;
Μην βάζεις δύσκολα στους εμποροπατριώτες εθνικιστές.
Θα ψάχνουν να βρουν σε ποια ομάδα παίζει .

Ανώνυμος είπε...

να 'ναι καλά το αφεντικό τους ο SOROS που τους χρηματοδοτεί......αλλά....
πίσω εχει η αχλάδα την ουρά....το ξέρεις κύριε διαχειριστά :

Ανώνυμος είπε...

o SOROS βέβαια χρηματοδοτεί κι' εσάς.....κάτι που δέν γνωρίζει ακόμη η ελλ. κοινωνία....
αλλά σύντομα θα σκάσει η μπόμπα.....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε παιδιά κατεβάσατε το σχόλιο εκείνου του συνομήλικου του Τσολάκογλου που έβριζε την αριστερά του 1932; Πλάκα είχε ο καημένος.

Ανώνυμος είπε...

enas είναι ο SOROS.

Unknown είπε...

Κατέβηκαν μόνο τα σχόλια που περιείχαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη για ταυτότητα ψάχνεστε, ρε παιδιά; Πάτε στα Σκόπια για να υποστηρίξετε ... «αντιεθνικιστικές» θέσεις; Δηλαδή, πάτε στο καπηλειό να μιλήσετε για ... αλκοολισμό; Μα εσείς υποστηρίζετε τον ΣΩΒΙΝΙΣΜΟ των Σκοπιανών, Αλβανών, Τούρκών κλπ. και στέφεστε μόνο κατά του ελληνικού εθνικισμού και πατριωτισμού!! Θεωρείτε τον εαυτό σας «αριστερά» και υπηρετείτε με αφοσίωση την Νέα Τάξη.
Δέστε την αλήθεια κατάματα (αν και είμαι βέβαιος ότι ελάχιστοι από εσάς δεν την γνωρίζουν και είναι απλώς πλανεμένοι): Δεν είστε αριστεροί, διότι δουλεύετε για το κεφάλαιο. Δεν είστε διεθνιστές, διότι μόνο κατά του ελληνικού εθνικισμού/πατριωτισμού στρέφεστε.
Ανθέλληνες είστε, απλώς ανθέλληνες και τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ , ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΛΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΚΟΜΜΑΤΑ,Η΄ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΔ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ. ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ. ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ " ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ" ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.